Wednesday, April 18, 2007

Helppoa ja herkullista

Elämässä tulee useasti tehtyä asioita, joista ei saa minkäänlaista korvausta. Ei rahaa eikä rakkautta. Kai tietynlainen pyyteettömyys on kunnioitettava ominaisuus ihmisessä. Parempi antaa kuin ottaa. Niin, mutta onko se sittenkin juuri kunnioitus, jota saamme vastalahjaksi silkasta reiluudesta tehdyille töillemme? Jos kunnioitus tai arvostus ei tulekaan seuraavaan tilipäivään mennessä niin ehkä kunnian kukko alkaa laulamaan viimeistään silloin kun aika alkaa meistä jättämään ja lähimmäiset ryhtyvät naputtelemaan WordPadilla jäähyväispuheitaan.

Paljon tulee tehtyä myös turhaa työtä, josta ei ole mitään hyötyä kenellekään eikä niistä minkäänlaista arvostusta tahi kunniaa ansaitsekaan. Kuten tämän palstan ylläpitäminen. Siksipä ajattelin, että jos kehaisen muutamia tuotteita jutussani, joku suuryritys tarttuisi syöttiin ja alkaisi lähettämän minulle pieniä ruskeita kirjekuoria.

Esittelen tässä muutamia valmiselintarvikkeita, joihin olen kiintynyt viime aikoina. En ole mikään valmisruokien ystävä, mutta paikoitellen niiden käyttö ainakin osana ruokailukokemusta on perusteltua: helppoa ja jopa herkullista.

Chipstersin kirjolohipyörykät

Takakannessa lukee että ne "sopivat tarjottaviksi kylmän tai lämpimän kastikkeen kanssa". Totta, ja menee suoraan pussistakin suupalana. Helposti saattaa mennä yksi 300g pussi illassa.
Kastikkeeksi suositellaan remouladea ja kyllähän se varmaan yksi parhaista vaihtoehdoista tähän onkin. Perinteinen valkokastikekin voisi sopia Chipstersin herkullisten pyöryköiden kanssa.

La Costeña -tuotteet

Tuoteperheeseen kuuluvat ainakin kokeilemani Pickled Jalapeno Nacho Slices, Salsa Mexicana Casera ja Salsa Mexicana Verde. Varsinkin Caseraa tökkään nykyisin lähes joka ruokaan. Sopivan mausteinen soosi, joka ei polta suuta. Verde on astetta tynäkämpää ja sitä on hyvä käyttää dippinä vaikkapa Chipstersin kirjolohipyöryköiden kera. La Costeña -tuotteet ovat paljon edullisempia kuin esimerkiksi Santa Marian vastaavat. Yksi 220g:n tölkki kyseistä salsaa maksaa vain 1,25€. Näin ainakin S-marketeissa.

Maksapatee (Tulip)

Toissa jouluna innostuin ostamaan Stokkalta järkälemäisen maksapateen, jonka jouduin syömään yksin. Siitä viisastuneena olen siirtynyt pienempiin kerta-annoksiin. Tulipin maksapurkki sopii kokonsa ja makunsa puolesta täydellisesti elävöittämään ruokailuhetkiäni. Se maistuu lusikalla paljaaltaan syötynä kuten myös ruisleivän päälle levitettynä. Naminami.

Teriyakiainekset (Knorr)

Tätä herkkua sai vielä muinoin S-marketista. Pariin vuoteen en ole onnistunut sitä enää missään bongaamaan. Muita Knorrin valmisaineksia kyllä löytyy. Yllätyin aikanani teriyakiaineksista tehdyn ruoan laadukkuudesta. Pelkkä muisto peittoaa kaikki muut vastaavista tee-se-muka-itse-ruuista. Pakettiin kuuluu riisi, soosi sekä marinadiainekset.

No comments: